Hur min vardag ser ut (inte alla dagar förstås)

2012-01-26 21:58:20
Om ni undrar vad jag egentligen gör om dagarna, så har ni ett smakprov här:

- Föreläsning mellan 9.15-12.00.
- PU-möte mellan 12.00-13.00.
- Invänta Madde medan hon bokade sal till informationsmötet nästa torsdag.
- Fylla på mitt konto på skolan.
- Bråka med skrivaren i biblioteket (inte ett enda utskrivet papper fick jag med mig därifrån).
- Cykla en omväg hem för att kunna hämta ut de tre sista böckerna till kursen.
- Mejla ordförande i styrelsen om den 6 februari.
- Gå igenom anteckningar och föra över/- understrykningar i lagboken från dagens föreläsning.
- Gå igenom min mejl som vice ordförande vilken jag äntligen har fått tillgång till efter X antal dagars försening (det vill säga ungefär 130 olästa i inkorgen och 70 skickade - nästintill inget mejl avsedd till mig som nuvarande vice och inte ett enda som jag avsänt).
- Klura ut hur jag skapar min egen signatur som från och med idag kommer finnas med i varje mejl jag avser att skicka iväg (jag lyckades för övrigt).
- Skriva ut pdf:n (den jag inte fick ut i skolan).
- Föra in kommande UU-möten i kalendern.
- Handla och laga mat (samt äta förstås).
- Diska undan aktuell samt gammal disk.
- Betala räkningar och föra in i mina pärmar.
- Tagit mig igenom halva pdf:n.

Och därtill har jag också hunnit med att dricka kaffe och smsa med Jesper, Madde och Sandra.

Men lika glad för det är jag, för idag mår jag ** bra.

Tjänstemannamiddag

2012-01-25 22:39:51
I denna stund borde jag befinna mig i sängs. Få min skönhetssömn som det så fint heter, för att vara alert under morgondagens föreläsning.

I denna stund sitter jag framför datorn. Jag har fortfarande på mig min klänning som jag ikväll har haft på Tjänstemannamiddagen, vilken jag också för en stund sedan kom hem från. Mycket trevlig tillställning må jag säga.

Egentligen beslutade jag för länge sedan att jag skulle vara vaken till Jepser kommer hem så jag återminstone får pussa på honom innan dagen är slut.

USA 2011; New York, del två

2012-01-23 19:34:49
Financial District

Från färjan mot Liberty Island

Statue of Liberty



Ground Zero

Till minne av elfte september

Måndag 20102.01.23

2012-01-23 11:17:38
Det blev ingen uppdatering förra veckan. Faktum är mitt sista inlägg skrev den fjortonde, det vill säga nio dagar sedan och jag vet inte om jag har saknat det eller inte.

Förra veckan prioriterade jag att tentaplugga. Jag har fortfarande ångest och misstänker att jag så kommer ha tills jag får bekräftat att jag är underkänd fram tills jag får tillfälle att skriva min omtenta. Jag skall vara glad om jag ens lyckas knåpa ihop två poäng vilket jag ändå inte kommer långt med. Tentan kan således sammanfatta som ett stort misslyckande.

Förutom att tentaplugga hann jag också med att infinna mig på samtliga lektioner, möten och Expen.

Men idag är det måndag och jag är ledig. Ny kursstart imorgon alltså.

Tema fem: Min bästa vän

2012-01-14 12:35:51
Min bästa vän i den bemärkelsen att allting jag vet och allting jag känner delas med min bästa vän vill jag påstå att jag inte har. För ingen av mina vänner är bättre än någon annan av dem, men ingen av dem är heller den andra lik. De har personligheter jag avgudar och som gör dem till vilka de är. Jag värderar deras personligheter vilka jag anser inte går att ställas mot varandra och därmed inte kan jämföras.

Dessa vänner plockar fram det bästa ur mig och gör mig hel. De har fått mig att förstå vad vänskap handlar om och deras vänskap för mig är ovärderlig.

Tema fyra: Vad är kärlek?

2012-01-13 18:36:14
För mig symboliserar kärlek någonting vackert. Vackert men svår definierat.

Jag tror att kärlek inte är ett enkelt fenomen och att den aldrig kommer till att bli det. oavsett om kärlek förhåller sig till familj, vänner eller livspartner. Det finns inget facit som talar om vad som är rätt och fel.

Kärlek för mig är ömtlig. Den måste vårdas för att hållas vid liv. Den måste tas hand om. Den skall vara ömsesidig. Kärlek växer inte på träd och därmed inte heller någonting som skall tas för givet.

Men kärlek är också lycka. Positiv. Den skapar glädje, skratt och lust. Jag vill tro att kärlek försonar och skapar välmående.

En gnutta kärlek kan man leva länge på, men ständig kärlek lever man ett helt liv på.

Den som är fräck nog att skämta om otrohet

2012-01-12 15:57:22
Tidigare idag pussade jag Jesper. Konversationen därefter blev följande:
Han: Du luktar gott från munnen.
Jag: Tack, jag har tuggummi.
Han: Du luktar Marianne*.

Hans kommentar, den slutliga, fick mig att tänka på en mycket gammal konversation oss emellan vilken vi pratade om det här med otrohet. Poängen med ovanstående dialog är densamma;

låt oss säga att någon av oss är otrogen, i detta exempel anta att det är han som är otrogen med denna Marianne för att göra det hela enklare. Då kan ovanstående konversation tolkas på två sätt 1) han syftade på godiset Marianne eller 2) han syftade på kvinnan Marianne.

Förutsatt att jag överhuvudtaget inte misstänker Jesper för otrohet, går denna misstolkning att bagatellisera  tämligen enkelt. Men, och med betoning på men!, vilken också vår diskussion handlade om var;

tänk om någon av oss är otrogen men också så fräck att faktiskt
skämta om det eller inte försöker dölja det i den mån som konversationen ovan berättar. För att exemplifiera: Vi tänkte oss scenariot att han är otrogen vilken när han säger hejdå för att bege sig till jobbet i själva verket beger sig hem till Marianne (låt oss säga det i detta fall, för att det skall vara lättare att konkretisera och inte blanda in fler personer/namn). Detta scenario är mycket väl tänktbart och likså följande dialog;
Han: Hejdå älskling, nu går jag till jobbet.
Jag: Hejdå älskling, ha det så bra på jobbet.

Men för att återgå till tänk om det finns de människor som skämtar om sin otrohet. Anta samma scenario som ovan:
Han: Hejdå älskling, nu går jag till min älskarinna Marianne
(jobbet).
Jag: Hejdå älskling, ha det så bra på jobbet.

Omvänt skulle det kunna vara jag som säger att jag skall gå till skolan men i själva verket går hem till min älskare.

Förstår ni vår tanke?
Tänk om det faktiskt skulle vara så att sin partner är så fräck och faktiskt gör sig lustig över att han eller hon är otrogen men gör det med glimten i ögat. Skulle vi då förstå det eller skulle vi bara skratta med och vara lyckligt ovetande? För inte skulle vi misstänka någonting då?


* Godiset Marianne.

USA 2011; New York, del ett

2012-01-12 15:11:32
Times Square


Vyn från Empire State Building

Norrut mot Central Parl.



Söder ut mot Financial District.

 


Jesper var exalterad över FedEx.


Ett (i vårt fall flera) kort på en klassisk NYPD-polisbil var vi tvugna att ha.


Vi stötte också på en annan svensk nämligen Henrik Lundqvist på Madison Square Garden.

Tema tre: Mina föräldrar

2012-01-11 18:01:27

När någon frågar mig vem som är min förebild brukar jag svara att jag inte har någon förebild eller att kändisar är överskattade. Men nu vid närmre eftertanke, hur jag skall beskriva mamma och pappa, inser jag att jag ser upp till dem och att dem på så vis är mina förebilder.


För mig är mina föräldrar av absoluta världsklass. Vad som får mig att beundra dessa två människor är inte bara deras personlighet och egenskaper som enskild individ utan också vad de blir tillsammans - deras kärlek.

Jag beundrar dem för deras tro på kärleken. Jag beundrar dem för den kärlek de har visat och den kärlek de fortfarande hyser - inte bara till mig, deras nära och kära, utan främst till varandra. Hur de har vandrat sida vid sida och hållit varandra i hand genom motgångar och tårar, genom framgångar och skratt. För än idag kan jag se hur de tittar på varandra. Hur pappa ser på mamma, hur mamma ser på pappa efter 38 år tillsammans. Tack vare dessa fantastiska och kärleksfulla människor är jag övertygad om att evig kärlek finns.

Mina föräldrar är idag mina stöttepelare och bästa vänner. De är underbara människor som förtjänar det bästa. Och jag önskar att ni alla skulle känna dem för att se det jag ser hos dem. I mina ögon är de världens vackraste par.


Vårt första styrelsemöte 2012

2012-01-11 15:02:52
Nu har vi i den nya styrelsen tagit över och vi hade vårt första styrelsemöte igår. Det var en lång dag och klockan halv nio vaknade jag upp i soffan där jag uppenbarligen slumrat till.

Musik

2012-01-09 20:01:08


Machine Head - Locust

Tema två: Min första kärlek

2012-01-09 14:44:17
Jag var fjorton år när jag blev kär för första gången. Fram tills då hade jag levt för fotbollen. Plötsligt började jag leva för någon annan också.

Vi hängde ihop i cirkus fem år - till och från. Jag vågar påstå att vi inte alltid hade en sund och ömsesidig relation sinsemellan. Vi var fjorton och femton år gamla när vi träffades och gick skilda vägar när vi var nitton och tjugo år. Vi var tillsammans under en tid när vi som människa och individ utvecklas välidgt mycket, så även vi. Ibland gick vi åt samma håll, ibland gled vi ifrån varandra.

Men vi delade även glädje, skratt och skapade tillsammans, enligt mitt tycke, också fina minnen. Han fick mig för första gången känna mig speciell, uppskattad, viktig, älskad och trygg och jag visste att hans hem alltid välkomnade mig. Tillsammans med honom fick jag uppleva nya händelser vilka jag idag värderar högt goda som dåliga. Dessa har givit mig erfarenhet.

Han var min första kärlek. Det kan ingen ta ifrån varken mig eller honom. Men jag har aldrig ångrat mig, om så under en sekund, från det ögonblicket jag valde att fortsätta mitt liv utan honom. Och jag intalade mig själv att gråta för det hör ju liksom till när ett förhållande tar slut. Det kom inga tårar och vad jag kände var en sten som lämnade mitt hjärta.

Idag vi ingen kontakt med varandra. För några år sedan fick jag, på omvägar, höra vad han sysslade med, hur han hade det etcetera. Jag blev glad av att höra att han gjorde någonting bra med sitt liv och hoppas att han fortfarande gör det. Jag önskar honom all lycka.

Jag är tacksam för den tid jag fick tillsammans med honom. Trots att tiden ville annorlunda fick han mig att växa och utveckla min personlighet. Hur jag än vänder och vrider på mitt liv kommer han alltid att vara en del av det.

För den första kärleken kan ingen ta ifrån mig.

Söndag 2012.01.08

2012-01-08 17:55:00
Vi har nu varit hemma i någon timme efter att ha tillbringat helgen i Malmö i goda vänners sällskap. Två nätter på Radisson Blu och vi har hunnit med att äta på Elyseé och Vapiano, shoppat, druckit irish och baileys coffee på en jättemysig irländsk pub och restaurang, spelat biljard och vidare utgång på KB.

Tanken var att jag också skulle på ansiktsbehandling och hudanalys, vilken var min julklapp från Jesper, men Studio 45 kan ta sig.

Men helgen blev bra ändå och om än mycket välbehövlig nu inför terminstarten som börjar imorgon. Nu lite cheesecake och mys i soffan.

Tema ett: Om mig

2012-01-05 23:58:11
Innan jag slutade blogga hade jag påbörjat en lista med olika teman, till exempel om mig. Min intention var att göra klart denna lista, men någonstans på vägen slutade jag blogga och jag kom bara till det sjunde temat.

Nu tänker jag göra ett nytt försök. Jag har valt att börja skriva från punkt ett. Detta innebär att inlägg, gamla som nya, kommer att blandas emedan jag valt att spara utvalda inlägg från när jag påbörjade detta med teman första gången.


Jag börjar nu med tema ett; Om mig.

22 år har jag hunnit fylla och är inne på mitt 23:e vilket, tycker jag, inte säger så mycket om mig som person. Jag har haft välsignelsen att få växa upp med fantastiska människor, men också fataliteten att möta människor som gjort mig mer skada än nytta, om än även motgångar format mig till den jag är idag.

När jag tänker tillbaka på min barndom vill jag påstå att mamma och pappa ha gjort ett ärofullt jobb som föräldrar - inte minst under min tonår, och jag har mycket att tacka dem för.

Idag bor jag tillsammans med min pojkvän och tillika min bättre hälft i en stad tre mil ifrån den jag växt upp i. Här trivs jag som fisken i vattnet.

Jag studerar på högskola och sitter numer som vice ordförande i PU-skottet. Känner att jag är en bit på vägen till mitt framtida jag, om än allting inte alltid är glasklart.

Vidare vill jag påstå att jag är en rastlös själ, kreativ till sinnet men tyvärr inte har de rätta estetiska anlagen att förverkliga min kreativitet. Det blir för det mesta pannkaka av det hela. Kanske beror det på att mitt tålamod, oftast, är lägre än glocalnet? Höhö. Jag har också lätt för att skratta, enligt mig, och ungefär lika lätt för att gråta. Ännu lättare har jag för att dagdrömma och försvinna in i min egen värld.

Med detta sagt tror jag att jag håller temat "om mig".


Lars Kepler - Eldvittnet

2012-01-04 14:23:12


" Så snurra min jord min igen. För allt vi drömde en gång "

2012-01-03 18:48:34

Julkapp från mamma och pappa. Inte nog med att jag tycker det är, rent ut sagt, skitcoolt att globen svävar. För mig är den också symbolisk och det på mer än bara ett sätt.